+31 74 - 20 40 740
Nieuws

Ontdek onze nieuwe 2024 line-up

HARLEY-DAVIDSON LUIDT EEN NIEUW TIJDPERK IN VOOR TOURING-MOTOREN, DOOR TWEE VAN DE MEEST ICONISCHE MOTORFIETSEN UIT DE GESCHIEDENIS OPNIEUW VORM TE GEVEN EN EEN NIEUWE STANDAARD TE PRESENTEREN VOOR DE TOEKOMST VAN AVONTUUR OP TWEE WIELEN.

De gloednieuwe Street Glide® en Road Glide® bieden uitzonderlijke performance, geavanceerde innovatie en een gedurfd nieuw design.

Vanwege 25 jaar Custom Vehicle Operations™ wordt de CVO™ line-up uitgebreid met de gloednieuwe CVO™ Road Glide ST®, het ultieme in bagger-performance, en de CVO™ Pan America®, volledig afgeladen voor buitengewone avonturen.

Harley-Davidson® presenteerde vandaag vier nieuwe 2024-modellen, die een nieuw tijdperk van performance, technologie en design inluiden. De volledig nieuwe Street Glide® en Road Glide®, met de nieuwe Milwaukee-Eight 117, zijn krachtiger, comfortabeler en lichter dan ooit. Ze zijn afgeladen met geavanceerde technologie, waaronder een nieuw infotainmentsysteem, allemaal verpakt in een indrukwekkend nieuw visueel ontwerp. Ter ere van het 25-jarig bestaan van Custom Vehicle Operations, brengt de nieuwe CVO™ Road Glide® ST hoogwaardige hotrod bagger-performance naar een heel nieuw niveau, met race-geïnspireerde high-performance vering en remmen. De krachtige nieuwe Milwaukee-Eight® 121 HO motor zorgt samen met een lage eindoverbrenging voor het soort acceleratie en mid-range koppel waar agressieve rijders naar hunkeren. En de nieuwe CVO™ Pan America® is de eerste CVO in het Adventure Touring-segment, klaar om alles aan te kunnen wat rijders of de natuur ‘m voor de wielen gooien. Hij is standaard zeer rijk uitgerust en verpakt in exclusieve custom lak en afwerkingen.

“Deze opwindende nieuwe modellen betekenen het begin van een nieuw tijdperk voor Harley-Davidson, waarbij elk aspect van performance, technologie, comfort en stijl wordt verbeterd”, aldus Jochen Zeitz, Chairman, President en CEO van Harley-Davidson. “Zonder twijfel zijn dit de meest verleidelijke Touring-motorfietsen die Harley-Davidson ooit heeft gebouwd.”

NIEUWE 2024 Street Glide en Road Glide

De 2024 Street Glide en Road Glide zijn krachtiger, lichter en dynamischer dan hun voorgangers en hebben nieuwe visuele designelementen die een samenhangende dynamische flow creëren van de voorspatborden tot de zadeltassen. Beide modellen hebben een geëvolueerd kuipprofiel dat er verfrissend modern uitziet, maar met behoud van het Harley-Davidson design-DNA dat ze direct herkenbaar maakt. Andere belangrijke features zijn:

•    De vernieuwde Milwaukee-Eight® 117 V-Twin motor heeft een nieuw koelsysteem dat het thermisch comfort voor de rijder verder optimaliseert en een verbeterde in- en uitlaatstroom om de prestaties te verbeteren.

•    De selecteerbare rijmodi - Road, Sport, Rain en Custom - regelen elektronisch de prestatiekenmerken van de motorfiets.

•    De infotainmenttechnologie wordt aangestuurd door Skyline™ OS en gepresenteerd op een 12,3-inch TFT-kleurentouchscreen dat alle analoge instrumenten en de meeste schakelaars vervangt. Een nieuwe 200-watt audioversterker stuurt op de kuip gemonteerde speakers aan.

•    De verbeterde aerodynamica verbetert het comfort voor de rijder en vermindert turbulenties rond de helm op de snelweg met gemiddeld 60 procent. De veerweg van de achterwielophanging is vergroot tot 7,6 cm. De nieuwe vorm van het eendelige zadel en het materiaal van de vulling zorgen voor een aanzienlijke verbetering van het comfort op lange afstand voor de meeste rijders.


NIEUWE CVO Road Glide ST voert 2024 CVO-lijn aan

De CVO Road Glide ST is de snelste en meest geavanceerde bagger die Harley-Davidson ooit heeft gebouwd. Hij heeft een unieke verzameling componenten die performance-gerichte rijders veel waar voor hun geld bieden. Een diep solo-zadel en zes-inch riser in combinatie met een crossstuur zetten de rijder in West Coast custom stijl in een agressieve, rechte positie. De belangrijkste features zijn: 

•    Twee premium lakopties: Golden White Pearl of Raven Metallic. Een Screamin' Eagle-graphic op de zijkanten van de kuip en op de brandstoftank is geïnspireerd op de Screamin' Eagle® Harley-Davidson® Factory-racers die meestreden in het MotoAmerica® Mission King of the Baggers-kampioenschap. De CVO™ 25th Anniversary graphics vieren een mijlpaal in factory custom.

•    De Milwaukee-Eight® 121 High Output V-Twin-motor is exclusief voor de CVO Road Glide ST en is getuned voor een vermogen van 127 pk (94 kW) en een koppel van 193 Nm - het meeste vermogen en koppel ooit van een fabrieksgemonteerde motor in een Harley-Davidson® productiemotorfiets. Er is gekozen voor een lagere eindoverbrenging om de acceleratieprestaties in elke versnelling te verbeteren.

•    Het gebruik van alternatieve materialen helpt het drooggewicht te verlagen tot 363 kg. Dempers hebben lichtgewicht titanium schelpen en gesmede carbon eindkappen. Gesmeed carbon composiet is gebruikt om het voorspatbord, de zadelcover en de tankconsole te vormen. Het oliecarter is gemaakt van lichtgewicht composiet en het wielontwerp en de wave-style voorremschijven zijn geoptimaliseerd om het onafgeveerde gewicht te minimaliseren.

•    De volledig instelbare voor- en achtervering bestaat uit SHOWA® remote reservoir achterschokdempers en een upside-down 47mm SHOWA® 1x1 voorvork.

•    Premium Brembo™ remcomponenten bieden een hoogwaardig remgevoel en uitstekende remprestaties voor extra vertrouwen.

•    Selecteerbare rijmodi - Road, Sport, Track, Track Plus, Rain en meerdere Custom-modi - regelen elektronisch de prestatiekenmerken van de motorfiets.

•    Een breed scala aan infotainmenttechnologie wordt aangestuurd door Skyline™ OS. Een kleurentouchscreen vervangt alle analoge instrumenten en de meeste schakelaars. Het premium audiosysteem heeft een 500-watt versterker en Harley-Davidson® Audio powered by Rockford Fosgate® Stage II 6,5-inch kuipspeakers.


De CVO™ Pan America® is de eerste H-D Adventure Touring-motorfiets in het CVO™ programma. Alle features die de Pan America® 1250 Special wereldwijd tot een eerste keus hebben gemaakt onder veeleisende Adventure Touring-rijders, zijn behouden gebleven, inclusief de soepele en krachtige Revolution® Max 1250-motor, semi-actieve voor- en achtervering, het touchscreen display, selecteerbare rijmodi en Daymaker® Adaptive koplamptechnologie. De CVO™ Pan America® is daar bovenop uitgerust met een keur aan robuuste accessoires die iedere trip verbeteren, waaronder Adaptive Ride Height-vering, robuuste aluminium top- en zijkoffers, een Screamin' Eagle® quickshifter, tubeless-velgen, extra LED-verlichting aan de voorzijde en een aluminium skidplate. Dit alles telt op tot een zeer compleet pakket voor de avontuurlijke rijder die alles wil - en meer.

In 2023 introduceerden de CVO™ Street Glide® en CVO™ Road Glide® een indrukwekkende nieuwe designrichting voor het Harley-Davidson Grand American Touring platform, met de buitengewone prestaties van de Milwaukee-Eight VVT 121 aandrijflijn en geavanceerde vering, en infotainmenttechnologie aangedreven door het exclusieve Skyline™ OS. Beide modellen behouden al deze features voor 2024, maar dan met opwindende nieuwe kleuropties.


Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacybeleid en Gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.